A CROSSLIGHT FÉNYTECHNIKA TÖRTÉNETE

Pontos dátumokra és időpontokra nem tudok visszaemlékezni, de megkísére- lem elmondani, hogyan csöppentem ebbe a munkába.
Kb. 1995-ben egy békési ifjúsági konferencián találkoztam Dobozi Sándor hangtechnikus barátommal, aki erre az alkalomra magával hozott 4 db 500 W-os kültéri reflektort és néhány színfóliát egy kis házi fejlesztésű csúszó kapcsolós fényvezérlővel. Mivel ő a hangtechnikával volt elfoglalva, nem ért rá ezzel a szerkezettel foglalkozni. Én ott forgolódtam és felajánlottam, hogy majd én kezelem. Így is történt. Tetszett ez a dolog és elgondolkoztam, hogy kellene venni valami hasonlót a helyi pantomim csoport előadásaihoz. Mivel pénzem nem volt rá, annyiban maradt a téma. Néhány évvel később Sándor- ral beszélgettem, aki elmondta, hogy hangtechnikusból Dunát lehet rekeszteni (persze jó hangtechnikusból akkor kevés volt), de fénnyel szinte senki sem foglalkozik keresztény körökben. Bátorított, hogy esetleg elkezdhetném én. Újra elgondolkoztam ezen a fény dolgon és megint csak oda lyukadtam ki, hogy pénz nélkül nem megy.
Elkezdtem gyűjteni a pénzemet és érdeklődtem a boltokban is alkatrészek után a vezérléshez. Akkoriban még nem árultak a környéken olyan csúszó kapcsolót, ami bírta volna az 500 W teljesítményt, így megint falakba ütköz- tem, de nem adtam fel.