A CROSSLIGHT FÉNYTECHNIKA TÖRTÉNETE

Sikerült találnia valami kapcsolási rajzot, de a tényleges elkészülésig még egy év telt el. Pénzügyileg továbbra sem voltam elengedve, de ígéretet kaptam a pantomim csoporttól, hogy segítenek kifizetni a vezérlőt. Közben a Pestre járó diákokkal hozattam színfóliákat, ami szintén nem volt olcsó mulatság.
Végre elkészült a négy csatornás fényvezérlő, amit már nagyon vártam. Ezzel sokfelé jártam szolgálni, de egy idő múlva kevés lett a csatornaszám. Nagyobb pultra lett szükségem. Anyagi dolgok miatt megint csak a házi gyártmány jöhetett szóba. Hajdú Tibor (Békés) műszerész barátom elvállalta, hogy a négycsatornás vezérlőm alapján összerak nekem egy nagyobbat. Tibor utána érdeklődött az alkatrész áraknak és elkészítette a költségvetést egy 14 csatornás vezérlőre. Néhány héten belül elkészült és nagyon jó lett, de a fénykasszát teljesen kiürítette, pedig munkadíjat nem is számolt fel.
Úgy gondoltam, itt az ideje, hogy nevet adjak ennek a szolgálatnak. Sokat töprengtem, hogy mi lenne a megfelelő név annak, amit csinálok. Végül két angol szóból, a cross=kereszt és a light=fény szavakból állt össze a Cross- light név. Ekkor már 10 db kültéri reflektorral világítottam, a növekvő teher pedig szükségessé tette, hogy saját állványokat készíttessek magamnak. Ebben Tasca Péter (Békés) barátom és második unokatestvérem segített, akire azóta is számíthatok, ha minőségi munkáról van szó.